Wie ben ik

tvhouttherapie treesvanhout-portretMijn naam is Trees van Hout en ik woon samen met mijn partner. Ik ben geboren in 1961. Nadat ik in Amersfoort een HBO studie heb gevolgd ben ik neergestreken in Zwolle.

Van 1985 tot heden ben ik werkzaam in de jeugdzorg waar ik verschillende functies uitvoer. Momenteel werk ik als systeemtherapeut in de Jeugd GGZ.

Op deze wijze heb ik veel ervaring in het begeleiden van gezinnen, kinderen, jongeren en hun ouders.

Daarnaast begeleidt ik maatschappelijk werkers in het uitoefenen van hun vak en in hun persoonlijke- en professionele groei begeleidt.

Door blijvend te leren heb ik me door de jaren heen ontwikkeld tot een therapeut die vanuit verschillende invalshoeken een vraag, een probleem of een klacht kan benaderen.

Ik vind dat ik op deze manier een goed palet aan vaardigheden,kennis en talent heb. Dit wil ik optimaal inzetten en uitdragen.

De praktijk 'In Beweging In Balans' is sinds 2007  in beweging en door de jaren heen heb ik me geschoold als gezins- en relatietherapeut. Hierover kunt u uitgebreid lezen op deze website.

Van 2007 tot heden werk ik als freelance docent bij het NCOI. Ik doceer trainingen en modules op HBO- en Master niveau in het socaal domein: SPH; MWD; Pedagogiek; Systeemgericht werken.

Sinds 2012 werk ik als freelance docent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook hier doceer ik modules voor HBO SPH, MWD en Pedagogiek voor 4e jaars studenten en verzorg ik modules systeemgericht werken voor de opleiding 'Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding'.  Daarnaast ontwikkel en presenteer ik diverse workshops, themadagen en hoorcolleges voor 1ste t/m 4de jaars studenten. Thema's zijn: 'systeemgericht werken in de jeugdzorg', 'pleegzorg' en 'complexe scheidingen'.

De jeugdzorg blijft mij boeien. Ik wil graag mijn kennis inzetten en overdragen die ik heb opgedaan. Ik verzorg om die reden trainingen voor professionals die werkzaam zijn in de jeugd- en welzijnssector.Trainingen voor medewerkers in de pleegzorg zijn geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg (SKJ).

Ook heb ik bijeenkomsten voor (pleeg)ouders verzorgd waardoor ik in in staat ben om op een veelzijdige, creatieve en professionele wijze deze doelgroep te bedienen.

Heeft u belangstelling voor het ontwikkelen en verzorgen van een training, bijeenkomst of workshop op maat dan kunt u uiteraard ook hierover contact met mij opnemen voor informatie en voor overleg .